Καλωσορίσατε!

Ελάτε να χρωματίσουμε μαζί τη ζωή μας.. την καθημερινότητά μας.. να ομορφύνουμε κάθε γωνίτσα του σπιτιού, του παιδικού δωματίου ή οτιδήποτε άλλου φανταστούμε και να δημιουργήσουμε με απλά, όμορφα, οικονομικά και οικολογικά υλικά τα δικά μας "προσωπικά καταφύγια"..

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τραπεζάκι ΙΚΕΑ με decoupage..




Το τραπέζι αυτό μετά από πολλά γδαρσίματα που είχε στην επιφάνεια τροποποιήθηκε με την τεχνική decoupage και δεν πετάχτηκε.. Καλύφθηκε από τον χάρτη και στη συνέχεια περάστηκε με ατλακόλ για να καθαρίζετε εύκολα και να αντέχει περισσότερο..



4 σχόλια:

  1. Μήπως θα μπορούσες να περιγράψεις την τεχνική;
    Επιπλέον ο χάρτης ήταν σε απλό χαρτί, σε πλαστικοποιημένο, κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Και βέβαια μπορώ.. Ουσιαστικά πειραματίστηκα οπότε δεν μπορώ να σου πω αν είναι 100% σωστό αυτό που έκανα πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το τραπεζάκι είναι μια χαρά! Η επιφάνεια ήταν γδαρμένη σε κάποια σημεία (αρκετά μπορώ να πω..) οπότε: Αρχικά την στόκαρα με ξυλόστοκο και στη συνέχεια την έτριψα σε εκείνα τα σημεία για να γίνει όμοια η επιφάνεια (ίσια) παντού και να κάτσει καλά ο χάρτης χωρίς σκαμπανεβάσματα... Μπορεί εσύ να μην χρειάζεται να το κάνεις αυτό και να το παραλείψεις δεν ξέρω, ανάλογα πως είναι το τραπεζάκι.. Στη συνέχεια πήρα ατλακόλ (ρευστή κόλλα κρυσταλιζέ, no45) και πλαστική ατσαλίνα και πέρασα τα πρώτα 20 εκατοστά περίπου του τραπεζιού ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Κόλλησα σιγά σιγά τον χάρτη και χρησιμοποιώντας μία άλλη καθαρή, πάλι πλαστική ατσαλίνα και ίσιωνα τον χάρτη κατεβάινοντας προς τα κάτω και κατά μήκος της επιφάνειας του τραπεζιού. Η ίδια διαδικασία έγινε μέχρι το τέλος, απλά θέλει προσοχή να μην κάνει φουσκώματα και μείνουν έτσι, υπομονή και σιγά σιγά όχι με πολύ δύναμη (ο χάρτης μου δεν ήταν πλαστικοποιημένος αλλά απλό χαρτί οπότε έπερεπε να προσέχω για να μην σκιστεί). Στη συνέχεια έκοψα με χαρτοκόφτη ίσια ακριβώς με το τραπέζι ότι περίσσευε από τον χάρτη. Τέλος, πέρασα όλη την επιφάνεια από πάνω πάλι με την ίδια ατλακόλ.. δεν χρησιμοποίησα καθόλου βερνίκι, είχα δει στο internet ότι κάποιοι χρησιμοποιούν βερνίκι πολυουρεθάνης ή αλλιώς κρούστας νερού όμως το είχα χρησιμοποίησει αλλού παλιά και εκτός του ότι μύριζε πάρα πολύ δεν κράτησε.. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να εφαρμόσεις καλά ατλακόλ περιμετρικά του τραπεζιού και στην ένωση με τον χάρτη για να αποφύγεις σκισιματάκια μελλοντικά. Ελπίζω να μην σε κούρασα, αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.. καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ Μαίρη για την απάντηση!
    Εμάς η επιφάνεια είναι ήδη λεία οπότε δεν θα χρειαστεί στοκάρισμα.
    Ωστόσο θέλω να σε ρωτήσω
    -τον χάρτη τον είχες στην ίδια διάσταση με το τραπεζάκι ή τον εκτύπωσες εσύ;
    -σε τι πάχος εφάρμοζες την ατλακόλ; ποσότητα ή ένα λεπτό στρώμα;
    -η ατσαλίνα είναι σαν σπάτουλα λεπτή;
    -ο χάρτης σου που είναι απλό χαρτί, δεν ξεφτίζει με την κόλλα;
    -το αποτέλεσμα σου στατελειώματα είναι πολύ καλό, χρησιμοποίησες απλό χαρτοκόπτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Κατερίνα! Λοιπόν.. Τον χάρτη δεν τον είχα βρέθηκε τυχαία από ένα ξεκαθάρισμα που κάναμε σε ένα γραφείο στη δουλειά μου, λυπήθηκα να τον πετάξω οπότε μου ήρθε η ιδέα.. Δυστηχώς ήταν αρκετά μεγάλος και αναγκάστηκα να τον κόψω, για να γίνει αυτό χρησιμοποίησα χαρτοκόπτη και για να μην είναι ουσιαστικά στον αέρα η πλευρά που έπρεπε να κόψω έβαζα μία επιφάνεια κοπής πλαστική για να έρχεται στο ίδιο επίπεδο με το τραπέζι και να μπορώ να κόβω άνετα. Ο χάρτης ήταν απλό χαρτί όπως σου έγραψα απλά όχι τόσο λεπτό όσο ένα κλασσικό φύλλο εκτύπωσης Α4 υποθέτω ότι το πάχος του ήταν γύρω στα 160γραμμάρια.. Αυτά.. ότι χρειαστείς επιπλέον είμαι στη διάθεσή σου! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή